Παιδιατρικό Τμήμα

Home / Παιδιατρικό Τμήμα

Παιδιατρικό Τμήμα

Δυναμικότητα

6 Κλίνες
Κεντρικό Κτίριο
1ος Όροφος (Παθολογικός Τομέας)
Νότια Πτέρυγα

 

Ιατρικό Προσωπικό

Ειδικοί Ιατροί
Διευθυντής
Επιμελητές Α’
Επιμελητές Β’

Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

Παιδιατρικό

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Νοσηλεύονται περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε κλινική δευτεροβάθμιας περίθαλψης, ενώ περιστατικά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση και αντιμετώπιση διακομίζονται με ασθενοφόρο και συνοδεία ιατρού σε τριτοβάθμια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Λειτουργούν καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ιατρείο επειγόντων περιστατικών καθώς και τμήμα εμβολίων τρείς φορές την εβδομάδα.
Διενεργούνται αιματολογικές-βιοχημικές-ανοσολογικές καλλιέργειες βιολογικών υγρών, παρεμβατικές ιατρικές πράξεις, όπως καθετηριασμός κύστεως – αιμοληψίες κλπ., καλύπτοντας όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας (από μίας ημέρας έως και 16 ετών).
Χορηγούνται επίσης πιστοποιητικά υγείας για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς, σε αθλητικούς συλλόγους ενώ συμπληρώνεται το ατομικό δελτίο υγείας των μαθητών νηπιαγωγείων 1 ης, 3 ης, 5 ης Δημοτικού, 1 ης Γυμνασίου και 1 ης Λυκείου της Νάουσας και ευρύτερης περιοχής.
Οι εφημερίες που πραγματοποιούνται καλύπτουν συνολικά 20 ημέρες τον μήνα.

Δραστηριότητες

Σε συνεργασία με μια επισκέπτρια υγείας πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, η διενέργεια του αντιφυματικού εμβολιασμού στα παιδιά του Δήμου Νάουσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ομιλίες στα σχολεία και σε συλλόγους στα πλαίσια προληπτικής ιατρικής.

Εξοπλισμός

Οι θάλαμοι νοσηλείας της παιδιατρικής κλινικής είναι 2 με συνολικά 7 κλίνες (5 κουνάκια και 2 κλίνες ενηλίκων).